Är du intresserad av andra aktörer som tillverkar casinospel? Eller vill du veta mer om QuickSpins historia? Då är det här en artikel för dig. Nedan kan du läsa mer om QuickSpin och deras produkter.

Spelbolaget QuickSpin

QuickSpin AB är ett svenskt spelbolag. Eller det var svenskt fram till 2016. Numera är det en del av Playtech som är ett av världens största spelbolag. Playtech har sin bas i England och på Malta.

För QuickSpin startade allt 2011, vilket förvisso inte är så väldigt länge sedan, men det har hunnit hända mycket för dem ändå. De ligger bakom stora spel så som Big Bad Wolf och Rapunzel’s Tower som dessutom båda tillhör deras sagotema, du kan läsa mer om dem längre ner.

Utöver att tillverka spel som fick stort genomslag har de gjort sig kända som de nya spelutvecklarna med fokus på mobiltelefoner och spel som fungerar på den typen av teknik. Av deras 39 olika spel som finns på marknaden idag är 33 stycken anpassade för att fungera extra bra på din mobiltelefon.

Big Bad Wolf och Rapunzel’s Tower

Två av QuickSpins mest kända spel är Big Bad Wolf och Rapunzel’s Tower. Som nämnts ovan tillhör båda spelen deras sagotema. Båda spelen är utformade som klassiska spelautomatsspel, vilket innebär att de påminner om spelautomater som den enarmade banditen och liknande gamla klassiker.

Big Bad Wolf består av fem stycken hjul och tre rader. Spelet har 25 stycken fasta vinstlinjer och 15 stycken olika insatsnivåer. Det gör att du trots de fasta vinstlinjerna har möjlighet att påverka spelet, baserat på hur mycket du väljer att satsa.

Rapunzel’s Tower har också fem hjul och tre rader. Däremot har det bara 20 fasta vinstlinjer och 12 olika insatsnivåer. Det vill säga, något färre både vinstlinjer och insatsnivåer än Big Bad Wolf. Båda spelen är inspirerade av de kända sagor som ligger bakom deras titlar.