Idag finns de flesta spel tillgängliga online och du kan spela oavsett om du har spelet nerladdat på din dator eller inte. Men, så har det inte alltid varit. Det har lett till att spel har kommit och gått. De som inte kunnat hänga med i marknadens svängar har utraderats snabbt. Men, det finns några som har lyckats hålla sig kvar och fortsatt locka nya spelare. Här nedanför kan du läsa om två sådana spel.

The Sims

Det här spelet är ett så kallat strategiskt relationsspel. Första gången det dök upp på spelmarknaden var redan år 2000 och det har varit populärt sedan dess. Till en början var du som ville spela tvungen att köpa skivor med spelet på. Det kan du göra fortfarande, men numera går det att köpa digitalt och ladda ner direkt också.

Spelet går ut på att du som spelare skapar simmar, karaktärer, som sedan interagerar med andra simmar i en virtuell värld som du kontrollerar. I vissa former kan spelet även inkludera interaktion med andra spelare. Men, oftast styr du allting själv. Spelet blev populärt både för funktionerna att skapa relationer av olika slag samt för möjligheterna att bygga hus och konstruera världar efter spelarens egna önskemål.

World of Warcraft

Ett annat väldigt populärt spel som har hängt med ett bra tag är World of Warcraft. Spelet släpptes i början av 2000-talet och har precis som The Sims hängt med i marknadens önskemål och utveckling. Det här spelet är nämligen också fortfarande populärt. Spelet är ett så kallat MMORPG-spel. Det står för Massive Multi-player Online Role Playing Game och det beskriver spelet väldigt bra, i stora drag.

Spelet utspelar sig i en fantasy-inspirerad värld och du (som avatar) ska genomföra olika uppdrag tillsammans med andra spelare. Det finns två olika “lag” och inom det ett gäng ytterligare kategorier. Vid en tidpunkt hade spelet över 12 miljoner spelare, vilket säger ganska mycket om hur populärt spelet är.